torsdag 4. februar 2010

Vårturnering

1. runde i vårturneringen ble spilt på tirsdag uten å by på noen overraskelser. Skriv gjerne en kommentar om du har en mening om Ivars 11... 0-0-0 eller Håkons tidlige offer, et annet parti, eller turneringen som helhet.

5 kommentarer:

  1. Dette blir bra, Håkon! :-)

    SvarSlett
  2. Selv om man ut fra partifortsettelsen kan få inntykk av at sorts konge blir stående utsatt til pga. 11...0-0-0 så er det nok først noen trekk senere at feilen(e) kommer. 21...The8 taper direkte, men på det tidspunktet har sort allerede store problemer.

    Den beste sjansen for sort underveis var nok 18...Sdf5, hvor både Lxc3 og Sxe3 er en trussel.

    En interessant variant som vi så på i etteranalysene var 16...Sdc6 (for så vidt en dobbelttrussel, men hvit har et sterkt kvalitetsoffer) 17.Sd5 Sxd5 18.cxd5 Sxb4 19.Txb4! cxb4 20.Lxa7 Her analyserte vi flere fortsettelser, og kom vel frem til at sort får problemer med å forsvare seg i det lange løp.

    SvarSlett
  3. Jeg glemte å si en ting om åpningen i mitt forrige innlegg (som KT). Vi var kritiske til 5...Lxe5 i etteranalysene, men det er faktisk et viktig alternativ til det litt tyggere 5...dxe5. Poenget er at Ivar ikke ønsket dronningavbytte og tidlig sluttspill.

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  5. Test. (Er det noen som leser kommentarer på gamle innlegg?)

    SvarSlett